افزودني هاي صنعت بتن

ساخت وبلاگ

افزودني هاي صنعت بتن

vkmj_e2.jpg

مواد شيميايي که در فرآيند اختلاط بتن به آن افزوده شده و سبب ايجاد برخي تغييرات اساسي و مثبت در اين ماده مي شوند، افزودني هاي صنعت بتن نام دارند. اين مواد به اندازه پنج درصد وزن سيمان موجود در بتن به اين ترکيب اضافه شده و داراي انواع مختلفي هستند. شتاب دهنده ها، فوق روان کننده ها، کند گير کننده ها، مواد افزودني کاهنده آب، مواد مضاف هوازا، افزونه ها و فيلرها همگي از جمله افزودني هاي بتن به شمار مي آيند. مواد افزودني از نمک ها، پليمرهاي قابل حل، کاني هاي غير قابل حل و ترسازها تشکيل مي شوند. از آن جايي که مواد افزودني کارايي را بهبود بخشيده و سبب تسريع يا تعويق زمان گيرش و نيز افزايش مقاومت و کنترل آن مي شوند، تاثير به سزايي در افزايش کيفيت بتن توليد شده خواهند داشت. مواد افزودني مي توانند مقاومت بتن در برابر ترک خوردگي حرارتي، يخ زدگي، انبساط قليايي سنگدانه و محلول هاي اسيدي و سولفاتي را افزايش دهند. در اين مطلب قصد داريم به معرفي و بررسي چند مورد از افزودني هاي صنعت توليد بتن بپردازيم.

ليگنو سولفونات کلسيم

ليگنو سولفونات ها در واقع پلي الکتروليت هاي آنيوني هستند که محلول در آب بوده و محصول فرآوري سولفيت خمير چوب نرم محسوب مي شوند. از جمله موارد استفاده اين سورفاکتانت هاي آنيوني طبيعي صنايع سراميک، نفت و گاز، مواد شيميايي، ساخت و ساز و افزودني خوراک دام ها مي باشد. ليگنو سولفونات کلسيم به صورت پودر آمورف با رنگ قهوه اي مايل به زرد توليد مي شود و داراي خاصيت پراکندگي، اتصال دهندگي و امولسيون کنندگي است. در هنگام خريد لينگو سولفونات کلسيم بايد به کاربرد اين ماده توجه کنيد.؛ دوز مطلوب اين ماده بر اساس استفاده آن در سيمان بتني يا تخته هاي چوبي و ... متفاوت است. از ليگنو سولفونات کلسيم به عنوان گيرنده، پراکنده کننده، مايع ساز يا سورفکتانت در صنايع مختلف استفاده مي شود. يکي از اصلي ترين کاربردهاي اين ماده استفاده از آن به عنوان پلاستيسيسترها در ساخت بتن است که موجب مي شود بتن قوي تر شده و با آب کم تري توليد شود. همچنين از ليگنو سولفونات کلسيم به عنوان سرکوب‌کننده گرد و غبار، مواد شيميايي به کار رفته در کشاورزي، لجن حفاري چاه هاي نفتي و توليد گچ تخته استفاده مي شود. اين ماده در آفت‌کش ها، رنگ ها، کربن فعال و ديگر مواد جامد و غير محلول نيز به کار رفته و سبب پخش شدن اين محصولات مي شود.

پلي نفتالين سولفونات

اين ماده نوعي پخش کننده سورفکتانت آنيوني است که خورنده، ضد يخ، کاهش دهنده آب، مقاومت اوليه، جذب هوا و ... بوده و سبب کاهش نقطه انجماد مي شود؛ بنابراين از يخ زدگي بتن جلوگيري کرده و در پروژه هاي عمراني و ساخت و ساز در فصل سرما بسيار مناسب است. اين ماده فوق روان کننده در تهيه بتن سيال مورد استفاده قرار گرفته و در پل ها، سدها، بزرگراه ها، تونل ها و پروژه هاي ساختماني به کار مي رود. مهم ترين کاربرد اين ماده، استفاده در تهيه ملات خشک و افزايش مقاومت و سياليت بتن مي باشد. از ديگر کاربردهاي پلي نفتالين سولفونات در صنعت ساختمان مي توان به استفاده به عنوان ماده اوليه در افزودني هايي چون شتاب دهنده مرکب ، ضد يخ و عقب انداز اشاره کرد. اين ماده مزيت هاي زيادي دارد؛ از جمله اين که با کاهش 25 درصدي آب، به بهبود کارايي بتن کمک کرده و عمليات ساخت و ساز را آسان تر مي کند. همچنين مقاومت بتن را افزايش داده و سازگاري خوبي با ساير مواد تشکيل دهنده دارد. غير سمي بودن، تحريک کننده و راديواکتيو، غير قابل اشتعال و انفجار و ايمني بالا از ديگر مزايا و ويژگي هاي اين ماده است که موجب افزايش ميزان فروش پلي نفتالين سولفونات شده است.

بنزوات سديم

يکي از مواد نگهدارنده پر کاربرد به ويژه در توليد محصولات آرايشي و بهداشتي، بنزوات سديم نام دارد. اين ماده در حقيقت نمک اسيد بنزوئيک بوده و به طور طبيعي در چاي‌ ها و برخي از ميوه ها (مانند زغال اخته، آلو و سيب) و سبزيجات وجود دارد. بنزوات سديم که به صورت پودر کريستالي سفيد رنگ توليد مي شود، از رشد باکتري ها جلوگيري کرده و مدت زمان نگهداري مواد را افزايش مي دهد. از اين ماده نگهدارنده در لوازم آرايشي، شيريني هاي ميوه اي، انواع نوشيدني هاي اسيدي، انواع مربا، سالادهاي بسته بندي و غذاهاي اسيدي استفاده مي شود. از ديگر کاربردهاي اين ماده مي توان به استفاده در برخي داروها مانند شربت سرفه و برخي قرص ها اشاره کرد. اين ماده همچنين در نوشابه ها جهت افزودن طعم به نوشيدني  ها و تغيير اسيديته آن ها به کار مي رود. بر خلاف باور عمومي و اطلاعاتي که به اشتباه منتشر شده اند، اين ماده سمي و مضر نبوده و هيچ آسيبي به سلامتي افراد وارد نمي کند. شما مي توانيد براي خريد بنزوات سديم به سايت شرکت بازرگاني پيشگامان شيمي مراجعه نماييد.

 

آزمایش...
ما را در سایت آزمایش دنبال می کنید

برچسب : افزودنی,های,صنعت,بتن, نویسنده : کاووسی فر emmtehann1 بازدید : 131 تاريخ : چهارشنبه 26 آذر 1399 ساعت: 15:40

لینک دوستان

خبرنامه